ABS Pomp Reparatie/Revisie voor Opel

ABS Pomp Reparatie voor Opel Corsa D (2006-2014)

De Opel Corsa D, geproduceerd tussen 2006 en 2014, is een populaire keuze onder autoliefhebbers vanwege zijn betrouwbaarheid en betaalbaarheid. Echter, zoals bij veel auto’s, kunnen er na verloop van tijd problemen optreden met het ABS-systeem. Een van de meest voorkomende problemen is een defecte ABS-pomp. Hieronder beschrijven we de meest voorkomende problemen en de oplossing voor een effectieve reparatie.

Veelvoorkomende Problemen met de ABS Pomp

 1. Geen communicatie met ABS ECU mogelijk
  • Dit probleem doet zich voor wanneer de ABS-pomp geen signalen kan verzenden of ontvangen naar de elektronische regeleenheid (ECU). Dit kan resulteren in het oplichten van waarschuwingslampjes op het dashboard en kan de algehele remprestaties beïnvloeden.
 2. Fout op de pompmotor
  • De pompmotor kan defect raken door slijtage of een interne storing, waardoor het ABS-systeem niet goed functioneert. Dit probleem moet onmiddellijk worden aangepakt om de veiligheid te waarborgen.
 3. Geen remdruk op één van de wielen
  • Dit probleem kan zich voordoen wanneer een klep in de ABS-pomp vastzit of defect is, wat resulteert in een ongelijkmatige remdrukverdeling. Dit kan gevaarlijk zijn, vooral tijdens noodstops.

Reparatie van de ABS Pomp

Het repareren van een defecte ABS-pomp is een gespecialiseerde taak die vakkennis en ervaring vereist. Bij ons kunt u rekenen op een grondige en betrouwbare reparatie van uw ABS-pomp voor de Opel Corsa D. De kosten voor de reparatie bedragen €225 exclusief BTW. Hieronder vindt u een overzicht van ons reparatieproces:

 1. Diagnose
  • We voeren een volledige diagnose uit om de exacte oorzaak van het probleem te achterhalen. Dit omvat het uitlezen van foutcodes en het controleren van de communicatielijnen tussen de ABS-pomp en de ECU.
 2. Reparatie en vervanging van onderdelen
  • Na de diagnose vervangen we defecte onderdelen, zoals de pompmotor of kleppen, en repareren we eventuele elektrische verbindingen die problemen veroorzaken. We gebruiken uitsluitend hoogwaardige vervangingsonderdelen om de levensduur van de reparatie te garanderen.
 3. Testen
  • Na de reparatie testen we het ABS-systeem grondig om er zeker van te zijn dat alles naar behoren werkt en dat er geen foutcodes meer aanwezig zijn.
 4. Garantie
  • We bieden garantie op onze reparaties, zodat u met een gerust hart de weg op kunt.

Hoe werkt een ABS Pomp?

Het ABS-systeem (Anti-lock Braking System) is een essentieel onderdeel van moderne voertuigen dat helpt om de wielen niet te blokkeren tijdens een noodstop. Dit verhoogt de controle en stabiliteit van het voertuig. De ABS-pomp speelt een cruciale rol in dit systeem. Hier is hoe het werkt:

 1. Detectie van wielslip
  • Sensoren op elk wiel detecteren de rotatiesnelheid en sturen deze informatie naar de ABS ECU. Wanneer de ECU een wielslip detecteert, neemt het controle over het remsysteem om het blokkeren van de wielen te voorkomen.
 2. Activering van de ABS-pomp
  • Bij detectie van een slip stuurt de ECU een signaal naar de ABS-pomp. De pomp verhoogt de druk in het remsysteem door remvloeistof snel te verplaatsen naar de remklauwen.
 3. Regulering van de remdruk
  • De ABS-pomp reguleert de druk door kleppen te openen en te sluiten, waardoor de remdruk op de wielen wordt aangepast. Dit gebeurt meerdere keren per seconde om een optimale remkracht te behouden zonder dat de wielen blokkeren.
 4. Herstellen van de normale druk
  • Zodra de ECU detecteert dat de slip is verminderd, zorgt de ABS-pomp ervoor dat de druk in het remsysteem weer normaal wordt, waardoor het voertuig veilig kan stoppen.

Dankzij de ABS-pomp en het systeem kunnen bestuurders in noodsituaties beter sturen en remmen, wat de algehele veiligheid op de weg aanzienlijk verhoogt.

Met onze expertise in het repareren van ABS-pompen voor de Opel Corsa D, kunt u erop vertrouwen dat uw voertuig snel en veilig weer op de weg is. Neem contact met ons op voor meer informatie of om een afspraak te maken voor reparatie.

Shopping cart

0

Geen producten in je winkelwagen.

Druk op enter om te zoeken of druk op ESC om te sluiten.